Meta представила модель штучного інтелекту Segment Anything (SAM), що може впізнавати елементи на зображеннях, ідеться в блозі компанії.

Модель сегментації зображення використовують у широкому спектрі додатків, але в Meta зауважують, що створили «точну модель». Зокрема, використовувати її можна й на підводних фото чи фото з мікроскопа.

Під час роботи з SAM обʼєкти на світлинах можна вибирати текстово чи натиснувши на них. Модель може ідентифікувати обʼєкти на фото й відео, навіть якщо не стикалася з ними під час навчання, стверджують дослідники в Meta.

Крім того, можна буде «підняти» обєкт у 3D, тому розробники сподіваються, що інструмент буде корисним у сфері віртуальної реальності.

SAM можна буде завантажити за некомерційною ліцензією, але користувачі мають погодитися використовувати її лише для дослідницьких цілей.

Також Meta до кінця 2023 року планує представити штучний інтелект для створення реклами, заявив технічний директор компанії Ендрю Босворт в інтерв’ю Nikkei Asia.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці лютого компанія Meta випустила власну модель штучного інтелекту. Модель має назву LLaMA (Large Language Model Meta AI). За словами Марка Цукерберга, вона показала «багато перспектив у створенні тексту, веденні бесід, узагальненні письмового матеріалу й більш складних завданнях, як-от розв’язування математичних теорем або прогнозування структур білка».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі