Американський Forbes оновив рейтинг найбагатших людей світу.

Найбагатшим українцем залишається РЕнат Ахметов («Метінвест», ДТЕК), він на 444 місці в загальному світовому рейтингу). Його статки зросли до 5,7 мільярда доларів, як порівняти з квітнем, коли були на 1,5 мільярда доларів менше. Водночас у лютому 2022 року статки Ахметова становили 13,7 мільярда доларів.

Статки Віктора Пінчука («Інтерпайп») оцінили в 2,1 мільярда доларів (1438 місце в загальному рейтингу).

Костянтин Жеваго (Ferrexpo) має 1,3 мільярда доларів статків.

До рейтингу також увійшов Геннадій Боголюбов (група «Приват») із 1,1 мільярда доларів статків.

Єдиним українцем, який втратив статус мільярдера, став співзасновник Revolut Влад Яценко. Його статки впали з 1,1 мільярда до 500 мільйонів доларів.

Українці в інших країнах

Ігор Коломойський увійшов до рейтингу як громадянин Ізраїлю. Його статки не змінилися за рік і становлять 1 мільярд доларів.

Співзасновники Grammarly Максим Литвин й Олексій Шевченко позначені як громадяни Канади, їхні статки оцінили в 2,2 мільярда доларів.

Глобальний список Forbes очолює голова компанії LVMH (Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Hennessy) Бернар Арно разом із родиною. Вони мають 211 мільярдів доларів. Далі в рейтингу – Ілон Маск (180 мільярдів доларів) і засновник Amazon Джеф Безос (114 мільярдів доларів).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці грудня 2022 року український Forbes склав рейтинг найбагатших українців воєнного часу й проаналізував статки заможних людей, які входили до цього рейтинг раніше.


Ренат Ахметов, Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго посідали перші місця серед найбагатших українців також в оновленому рейтингу Forbes 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі