Національний банк України визнали центральним банком року за версією Central Banking Awards. Міжнародну нагороду щороку вручає профільний журнал про діяльність центральних банків і фінансових регуляторів Central Banking.

«Національний банк України переміг уперше, отримавши міжнародне визнання за ефективну роботу минулого року в умовах повномасштабної війни», – зазначили в НБУ.

Яке зазначають в НБУ, зазвичай номінація «Центральний банк року» присуджується центральному банку, який забезпечує прогресивність своєї політики й належну комунікаційну підтримку своєї діяльності. Нацбанк підтримував українську економіку після повномасштабного вторгнення Росії й узяв на себе найбільші видатки країни, ідеться на сторінці премії.

«НБУ відіграв вирішальну роль у підтримці фінансової системи в умовах надзвичайної напруги й прямих державних кібератак. Незважаючи на значний тиск, вона фінансувала національну оборону України, зберігаючи водночас значну міру макроекономічної стабільності. Співробітники НБУ впоралися з вторгненням у свою країну зі стійкістю й винахідливістю», – зазначають в Central Banking Awards. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Central Banking Awards – щорічна нагорода профільного журналу Сentral Banking. Вона складається з 26 номінацій, 13 із яких відзначають успішні кейси й здобутки центральних банків світу, а інші 13 – учасників фінансового ринку.

Навесні 2019 року Національний банк уперше в історії України отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards у номінації Transparency за прозорість. Удруге – у 2021 році в номінації Currency Manager за осучаснення гривні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі