Айтівці-ФОПи й гіг-контрактори можуть також претендувати на бронювання від мобілізації, заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, пише видання DOU.

Як й інші ІТ-фахівці, вони мають право звернутися до Мінцифри й отримати погодження на бронювання від мобілізації.

«Механізм є доволі гнучкий, а один із критеріїв – резидентство у «Дія City». Є відповідний орган державної влади – Мінцифри – до якого можуть звертатися й гіг-спеціалісти, і ФОПи. Далі міністерство має визначити, чи є послуги цих фахівців критично важливими. Якщо так, то варто подати на узгодження в Генштаб перелік працівників для бронювання, а після цього отримати відповідний наказ від Мінекономіки», – пояснив Ігор Фоменко. 

Терміни отримання всіх погоджень планують скоротити удвічі: «Раніше це займало півтора-два місяці. Тому рекомендуємо вже готувати документи, звертатися до відповідних органів і йти по процедурі».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада 27 січня затвердила порядок бронювання військовозобов’язаних працівників від мобілізації, а також критерії для підприємств, за якими вони вважатимуться критично важливими для економіки.

Бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими для того, щоб підприємство продовжувало працювати, повідомляє пресслужба Європейської бізнес асоціації (EBA). Деталі читайте в нашому матеріалі

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі