Перший захищений месенджер Dober створили в Україні, повідомив «Укрінформу» засновник стартапу Дмитро Оберемок. У перспективі його можуть використовувати військові.

Завантажити застосунок можна в Play Market за посиланням.

За словами Дмитра Оберемка, розроблення вже отримало висновок від «білих» хакерів з Естонії про стабільну роботу й високий ступінь захисту.

Обмін інформацією відбувається на окремому сервері за допомогою технологій наскрізного шифрування, що убезпечує користувачів від витоку інформації назовні.

У застосунку можна зареєструватися анонімно й за бажанням – видалити інформацію про користувача із системи. Месенджер привязаний до акаунта під паролем на сервері, а не до номера телефону чи електронної пошти.

Сервером керує адміністратор, що визначає допуск і блокування користувачів. Це унеможливлює «несанкціонований доступ для спілкування сторонніх осіб».

Для роботи месенжера потрібен дише доступ для інтернету. Програмний апаратний сервер можна розташовувати у військовому підрозділі чи в якомусь таємному безпечному місці, вважає розробник.

За його словами, такий автономний сервіс необхідний тому, що в роботі «сервісів обміну повідомленнями від IT-гігантів» періодично стаються збої, також їх атакують хакери.

Dober пропонує два варіанти застосунку – корпоративний і публічний. У корпоративному можна отримати власний програмний сервер і повністю контролювати його місцезнаходження й доступ користувачів до нього.

Розробник зазначає, що наразі завершують версію для смартфонів Apple, програмна частина якої вже майже готова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Одинадцятикласник з Івано-Франківська розробив дрон-міношукач для військових.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі