«Нова пошта» запустила новий сервіс «Інший отримувач», який дає змогу доручити отримання посилки іншій людині, «якій ви довіряєте». 

Сервіс доступний для посилок із поштоматів і відділень з оголошеною вартістю до 30 тисяч гривень. Замовити сервіс «Інший отримувач» може тільки отримувач і винятково в мобільному застосунку. Але якщо посилку замовлено «Особисто в руки», то змінити отримувача неможливо.

Як це працює:

  • знайти необхідну посилку в пункті «Мої посилки»;
  • у розділі «Керування посилкою» обрати сервіс «Інший отримувач»;
  • указати номер телефону людини, якій надаєте право отримати посилку, і натиснути «Доручити»;
  • автоматично людина отримає пуш-повідомлення у свій мобільний застосунок «Нової пошти», що їй надали дозвіл на отримання посилки. Якщо в довіреної особи не встановлений мобільний застосунок НП, то вона отримає повідомлення у вайбер або на телефон.

Щоб отримати довірену посилку у відділенні, необхідно повідомити оператора, що використовуєте сервіс «Інший отримувач», назвати спеціальний код і номер посилки, який прийшов у повідомленні.

Право на отримання посилки можна скасувати. Для цього необхідно в мобільному застосунку знайти потрібну посилку й у розділі «Керувати посилкою» натиснути «Скасувати довіреність».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Компанія також запустила послугу, щоб можна було лишити посилку в тому ж поштоматі, звідки її заберуть. Фактично поштомати «Нової пошти» можна буде використовувати як «пункти передачі».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі