Мільярдер-власник Patagonia, 83-річний Івон Шуїнар, відмовився від компанії й передав 100% акцій неприбутковій організації Holdfast Collective, що займається боротьбою з екологічною кризою й захистом природи, ідеться в заяві Шуїнара.

Щороку гроші компанії, які вона заробить після реінвестування в бізнес, будуть розподіляти як дивіденди на порятунок планети. Щоби створити структуру, яка дозволить Patagonia залишатися комерційною й спрямовувати прибутки на захист довкілля, Шуїнар попередньо працював із юристами.

Фактично замість того, щоб продати компанію чи вивести на біржу, власник Patagonia разом із дружиною й двома дітьми передали свою власність спеціально створеному трасту Patagonia Purpose Trust, пише видання The New York Times. Цю власність оцінють приблизно у три мільярди доларів.

Шуїнар заявив, що наразі «Земля є нашим єдиним акціонером»: «Якщо в нас є якась надія на планету, яка буде процвітати, а ба більше, на бізнес, що буде процвітати за 50 років, нам усім потрібно буде зробити все можливе з тими ресурсами, які в нас є»».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Patagonia – один із найбільш успішних у світі брендів спортивного одягу, яку створив Івон Шуїнар у 1973 році. Спочатку компанія називалася Chouinard Equipment і спеціалізувалася на обладнанні для альпінізму, яким захоплювався Шуїнар.

Логотипом Patagonia є контур гори Фітц-Рой на кордоні Чилі й Аргентини.

Протягом багатьох десятиріч роботи компанія передавала 1% прибутку американським екоактивістам.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі