Премʼєр-міністр Денис Шмигаль поки не підписав постанову про дозвіл виїзжати чоловікам у робочі відрядження за кордон, повідомив нардеп, голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев.

На його думку, механізм дозволу на виїзд представників бізнесу у відрядження запропонували «інтуїтивно, без належних розрахунків». Це і стало причиною відкладення рішення.

«Зрозуміло, що на сьомий місяць війни з відрядженнями треба щось вирішувати. Однак, очевидно й те, що настав час приймати виважені й прораховані рішення, замість інтуїтивних», – прокоментував він.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, триває дискусія щодо цієї постанови і її доопрацювання. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Послугу «єВідрядження» мали запустити на порталі «Дія» з 1 вересня в експериментальному форматі. Вона передбачала видачу дозволу на виїзд за кордон чоловіків-представників бізнесу. Середня зарплата в компанії, чий співробітник претендує на відрядження, мала становити не менше 20 тисяч гривень. Крім того, передбачалася застава в 200 тисяч гривень. Дозвіл мав діяти на поїздки терміном до семи днів. 

З 24 лютого в Україні діє воєнний стан. На час воєнного стану заборонений виїзд за кордон чоловікам від 18 до 60 років (із виключеннями).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі