Науковці з Вашингтонського університету розробили застосунок-месенджер AquaApp, який дозволяє спілкуватися під водою. Для цього потрібен смартфон або смарт-годинник, а також водонепроникний чохол, розрахований на глибину занурення.

Програма працює за допомогою акустичних сигналів, які, як порівняти з Bluetooth або Wi-Fi, більш ефективно передають інформацію під водою.

У застосунку є понад 240 попередньо встановлених повідомлень. Вони картинками зображають жести, які використовують професіональні дайвери для спілкування під водою. Найбільш уживані з них розташовані на панелі швидкого доступу.

Автори проєкту кажуть, що на якість жестового спілкування під водою сильно впливає погана видимість на глибині. Цю проблему, за їхніми словами, може вирішити спілкування за допомогою смартфонів.

AquaApp може працювати на глибині до 12 метрів. Повідомлення можна надсилати на відстань до 113 метрів.

«Глибина занурення до 30 метрів є ідеальним діапазоном для надсилання й отримання повідомлень під водою, а 100 метрів – для передачі SOS-сигналів», — зазначив один із керівників проєкту Туочао Чен.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Компанії Upwork, Tent Partnership for Refugees і платіжна платформа Payoneer створили проєкт для забезпечення тимчасово переміщених українців віддаленою роботою.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі