Акціонери «Альфа-Банк Україна» ухвалили рішення про перейменування банку на «Сенс Банк» (Sense Bank), повідомляє УНН. Офіційну заяву мають оприлюднити наступного тижня.

«Коли правління визначалося з новим брендом, рішення стало очевидним. Останні два роки наш пріоритет – розвиток цифрового банку Sense SuperApp. Наш банк завжди був технологічним. Ця особливість тепер відображена і в назві», – цитує УНН голову правління банку Аллу Комісаренко.

Установа змінює назву, щоб не асоціюватися з російським «Альфа-Банком», акціонери якого – Михайло Фрідман і Петро Авен – зараз під санкціями. НБУ призначив незалежним довіреним їхнім представником болгарського економіста Сімеона Дянкова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку березня російські олігархи Міхаіл Фрідман та Пьотр Авен оголосили, що передадуть свої частки в «Альфа-Банк Україна», одному з найбільших банків в Україні.

Проти російського «Альфа-Банку» ввели низку санкцій, зокрема, у США. У квітні Амстердамський торговий банк (ATB), дочірня компанія російського Альфа-банку, був визнаний банкрутом.

Персоналізований цифровий банк Sense SuperApp запустили 26 листопада 2020 року. За місяць від запуску кількість його користувачів зросла до понад 1,2 мільйона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі