Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який пришвидшить приватизацію держпідприємств, а також сприятиме релокації місцевих бізнесів й економічному відновленню держави, повідомила депутатка Олена Шуляк.

«Аграрії зможуть придбати й модернізувати державні спиртові заводи й комбінати хлібопродуктів, які не функціонують. Це дозволить частково вирішити питання зберігання й перероблення зерна», – пояснюють у Фонді держмайна.

ось основні зміни:

  • скорочення строків проведення приватизаційних аукціонів: від оголошення до підписання договору – не більше двох місяців;
  • стартова ціна об’єкта – на рівні балансової вартості;
  • оплата до укладання договору купівлі-продажу для мінімізації ризиків;
  • розблокування приватизації держпідприємств з арештами;
  • проведення великої приватизації на онлайн-аукціонах;
  • цифровізація приватизаційних процесів, онлайн-оголошення про аукціони.

Усі аукціони з приватизації великих обʼєктів (понад 250 мільйонів гривень) перевели на «Прозорро.Продажі». Це має унеможливити корупційний вплив на учасників аукціонів.

«Ухвалені законодавчі ініціативи дозволяють нам краще захищати інтереси держави й бізнесу, який чекає на перезапуск приватизації», – наголосила в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес» в Ужгороді спільно з «Новою поштою» допомагатимуть бізнесу перевезти обладнання чи продукцію з областей, де ведуться чи велися активні бойові дії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі