Компанія зі створення артінсталяцій Meta.is буде судитися із Facebook  за його  нову назву, пише The Verge.

У заяві компанії йдеться, що колишня соцмережа Facebook, змінивши назву на Meta, порушила усталений бренд, який «потом, кровю та сльозами створювали протягом 12 років». Заявники кажуть, що упродовж восьми місяців намагалися безуспішно домовитися із Facebook, тому тепер вирішили подати на соцмережу в суд.

У позові Meta.is стверджує, що Facebook порушив права на торгівельну марку, а також «вчинив кричущі дії недобросовісної конкуренції».

Крім того, Meta.is вважають, що однакові назви сприятимуть тому, що споживачі будуть асоціювати компанію артінсталяцій із токсичністю Facebook: «Meta більше не може надавати товари та послуги під маркою, оскільки споживачі, ймовірно, помилково вважатимуть, що товари та послуги Meta походять від Facebook і що Meta пов’язана з токсичністю, яка нерозривно пов’язана з Facebook».

Видання The Verge зазначає, що існує також ряд торговельних марок, які претендують на назву Meta для нетехнологічних продуктів, зокрема виробник протезів кінцівок. У Meta (Facebook) поки що не прокоментували ситуацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У жовтні 2021 року Facebook змінив назву на Meta. За словами Марка Цукерберга, нова назва має відобразити напрям, у якому планує працювати компанія – побудову так званого метавсесвіту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі