«Приватбанк» встановлює ринковий курс валют для безготівкових операцій з 6 липня.

Це означає, що за ринковим курсом будуть відбуватися:

  • зняття готівки та перекази в гривні з валютних карток в Україні;
  • усі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток.

«Банк встановлює єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях, виходячи з ринкової ситуації, нормативних документів регулятора, підтримки цілісності ринку та виходячи з інтересів його клієнтів», – коментують у «Приватбанку».

«Завтра картковий туризм закінчиться. Багато людей втратить роботу», – прокоментував співзасновник Monobank Олег Гороховський. Monobank також змінив курс на ринковий. За даними платформи «Мінфін», станом на 6 липня він піднявся до 35,18 гривні за долар і 35,99 гривні за євро. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Нацбанк з 21 травня скасував обмеження курсу, за яким пункти обміну валют і банки продають валюту. Раніше курси за відповідними операціями не мали відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Наприкінці травня повідомляли, що «Приватбанк» збереже курс конвертації гривні в іноземну валюту за картками за кордоном.

5 липня Національний банк установив курс євро, що становить 30,58 гривні. Водночас в обмінниках курс становить орієнтовно 35,59 гривні за євро.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі