Кількість вакансій у сфері ІТ в Україні скоротилася у 4,8 раза, як порівняти з показниками до повномасштабної війни, пише Ain.ua із посиланням на дані кадрового порталу grc.ua.

У квітні спостерігали найбільше падіння кількості вакансій – їх було у 6,6 раза менше, аніж у січні 2022-го.

Із травня кількість вакансій почала зростати, однак темпи відновлення українського ринку праці в ІТ повільні, вважає редакція Ain.ua. Водночас зростає активність пошукачів.

Де найбільше вакансій і які спеціалісти потрібні

Найбільше ІТ-вакансій наразі в Києві: вони становлять 52% від усіх опублікованих у червні пропозицій. На другому та третьому місцях – Львівська (12%) та Дніпропетровська (11%) області.

Інфографіка: grc.ua | Ain.ua

Найбільший попит на ринку праці в ІТ мають інженери та розробники, а також спеціалісти з систем управління підприємством (ERP), web-інженери та web-майстри, спеціалісти підтримки, системні адміністратори.

Інфографіка: grc.ua | Ain.ua

П’ята частина вакансій – для нетехнічних спеціалістів, як-от: дизайнерів, райтерів, рекрутерів, менеджерів проєктів, менеджерів із продажів і маркетологів.

що із зарплатами

Станом на червень в ІТ-сфері пропонують середню зарплату розміром 70,9 тисячі гривень, тимчасом як у травні вона становила 103,5 тисячі гривень. Водночас майже половина пропозицій (42%) – це вакансії із заробітною платою від 31,9 до 63,9 тисячі гривень.

Найбільше пропонують спеціалістам, які працюють з ігровим ПО (у середньому 87,7 тисячі гривень), web-інженерам (81,2 тисячі), спеціалістам із ERP (77,8 тисячі). Найменше – системним адміністраторам (18,3 тисячі), фахівцям із телекомунікацій (17 тисяч) і тим, хто спеціалізується на створенні контенту (15,6 тисячі).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кількість вакансій в Україні за травень зросла на 50%, повідомляв співзасновник і керівник платформи для пошуку роботи Work.ua Артур Міхно. На початку червня вакансій досі тричі менше, ніж до війни, але вчетверо більше, ніж у березні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі