ІТ-спільнота запустила ініціативу на підтримку українських технологічних компаній і стартапів – Ukrainian Tech Circle. Це об’єднання венчурних інвесторів, ІТ-підприємців і фахівців зі сфери технологій, які будуть допомагати українським технологічним проєктам та стартапам, що постраждали від російського вторгнення.

Стартапи зможуть отримати допомогу з фінансуванням, пошуком нових клієнтів і доступ до глобальної мережі контактів.

Ініціативу вже підтримав фонд Roosh Ventures, компанії BBQ Capital, Spacecadet, Samaipata, Neurons Lab, Alma, TheGuarantors, Libeo, Silicon Allee й інші.

Команда Ukrainian Tech Circle буде допомагати українським проєктам за трьома основними напрямами:

  • Fundraising – залучення коштів для розвитку технологічних проєктів.
  • Contract Sourcing – пошук нових замовників серед компаній-учасників Ukrainian Tech Circle (переважно IT-аутсорсинг / аутстафінг послуги).
  • Advising – консультування та доступ до міжнародної мережі експертів і менторів з венчурних фондів за підтримки Google for Startups. Під час консультування українські проєкти отримають рекомендації щодо розвитку бізнесу, виходу на нові ринки, найму тощо.

Як подати заявку

Подати заявку можна на сайті uatechcircle.com. Для цього потрібно заповнити аплікаційну форму й обрати напрям допомоги. 

Подані заявки будуть проходити відбір та оцінку перед остаточним рішенням про надання підтримки. Подаватися можуть як стартапи, так і досвідчені великі компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними дослідження Українського фонду стартапів, 99% стартапів потребують фінансової підтримки, а більше 41% не мають заощаджень і фінансових можливостей на розвиток.

Google створює фонд підтримки стартапів в Україні – Google for Startups Ukraine Support Fund – розміром 5 мільйонів доларів. Українські стартапи також зможуть використовувати кампус Google for Startups у Варшаві як тимчасовий офіс.

На порталі «Дія» можна отримати гранти для бізнесу в розмірі 125 тисяч гривень. Заявки можуть подавати малі підприємства з 9 областей України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі