Динаміка реєстрації нових бізнесів в Україні вийшла на рівень 70% від тих показників, які були до повномасштабного вторгнення рф. Водночас дуже змінилася бізнес-привабливість регіонів країни. 

Про це свідчать результати аналізу, який провели Центр розвитку інновацій спільно з Офісом з розвитку підприємництва й експорту та проєктом «Дія.Бізнес».

Через повномасштабне вторгнення рф 80% областей України змінили свої позиції в умовному рейтингу найбільш привабливих для бізнесу регіонів.

Найбільш негативно війна вплинула на ділову активність у Сумській (перемістилася з 14 на 20 місце), Миколаївський (з 12 на 21) і Херсонській (з 11 на 24) областях.

Водночас суттєво поліпшилася ситуація в Тернопільській (з 20 на 8 місце), Черкаській (з 18 на 9), Івано-Франківській (з 16 на 7) і Рівненській (з 22 на 13) областях.

Ось десятка регіонів, де фіксують найбільшу ділову активність:

  1. Київ
  2. Львівська область
  3. Київська область
  4. Хмельницька область
  5. Чернівецька область
  6. Полтавська область
  7. Івано-Франківська область
  8. Тернопільська область
  9. Черкаська область
  10. Волинська область

Київ, хоча й залишається на першому місці в рейтингу, але починає втрачати свою домінантну позицію. Частка Києва щодо новозареєстрованого в Україні бізнесу від початку повномасштабної війни зменшилася з 17,5 до 16%, а Львівської області, наприклад, виросла з 6,5% до 10,7%.

З топ-10 рейтингу вибули Запорізька, Одеська та Харківська області.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На порталі «Дія» тепер можна отримати гранти для бізнесу в розмірі 125 тисяч гривень. Заявки можуть подавати мікро- та малі підприємства, які зареєстровані не пізніше від 31 грудня 2021 року в Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях, тимчасово перемістилися з цих областей або постраждали внаслідок бойових дій і можуть це підтвердити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі