Дослідники з українського відділення маркетингової компанії Kantar CMeter представили список найпопулярніших мобільних додатків в Україні за грудень 2021 року.

До пʼятірки найпопулярніших застосунків рейтингу ввійшли інтернет-браузер Google Chrome, пошта Gmail, месенджер Viber, відеохостинг YouTube і соцмережа Facebook.

До рейтингу потрапили й українські застосунки: Privat24, «Дія», «Нова пошта», OLX.ua, Monobank – а також застосунки мобільних операторів «Київстар» і Vodafone.

Згідно з дослідженням, показники застосунку «Дія» з грудня 2020 року збільшилися більш як удвічі. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, наразі додатком користуються близько 14 мільйонів людей.

Дослідники також зазначають, що стрімке зростання демонструють і додатки, які не потрапили до рейтингу. За словами керівниці проєкту Ірини Ворон, це YouTube Music, Netflix, Helsi.me та Tabletki.ua.


1 грудня YouTube оприлюднив рейтинг відео, які українці найчастіше дивилися на платформі у 2021 році. Серед них – розслідування Олексія Навального «Дворец для Путина. История самой большой взятки», «Что было дальше» з Антоном Лапенком й Александром Гудковим та інтервʼю Юрія Дудя з EeOneGuy.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі