Іспанська компанія Glovo узгодила покупку українського сервісу з доставки продуктів Zakaz.ua, пише AIN.UA з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, сума угоди не перевищить 50 мільйонів доларів, а переговори стартували з 15-20 мільйонів доларів. Офіційно Glovo має оголосити про підписання угоди 27 січня 2022 року.

Видання пояснює, що сервіс Zakaz.ua потребує додаткових інвестицій для розвитку. А для основного акціонеру сервісу, фонду CIG, продаж буде найзручнішим способом вийти з проєкту.

AIN.UA пише, що фонд отримає 20% суми готівкою, а 80% – Glovo. Інші інвестори отримають гроші готівкою і припинять участь у проєкті.

Для Glovo покупка Zakaz.ua – це шанс швидко масштабувати свій бізнес. Ця угода дозволить закріпити позиції з доставки їжі в Україні, а також прискорити розвиток доставки продуктів із dark store.


Німецька компанія доставки їжі Delivery Hero купує 39,4% акцій іспанського сервісу Glovo. Вартість угоди становитиме 2,3 мільярда євро. Також Glovo отримає 250 мільйонів євро додаткового фінансування від німецької компанії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Glovo