Компанія Microsoft створить власний метавсесвіт, який називатиметься Mesh. Першим кроком для цього стане розроблення Mesh for Teams – тестової версії технології планують випустити в першій половині 2022 року.

Mesh for Teams дозволить компаніям створювати віртуальні простори, у яких співробітники зможуть зустрічатися, спілкуватися й обмінюватися файлами.

У Mesh for Teams можна буде створити один віртуальний простір для власників різних пристроїв: від смартфонів і ПК до VR-шоломів.

Додаток працюватиме у двох режимах Teams: Together Mode (єдиний віртуальний простір для всіх учасників) і Presenter View (презентація одного з учасників у реальному часі).

У компанії кажуть, що це дозволить людям із різних точок світу перебувати в одному середовищі та взаємодіяти, водночас забезпечуючи всім учасникам психологічний комфорт і відчуття згуртованості.

Також користувачі зможуть створити власний цифровий аватар. Його зовнішній вигляд аватара змінюватиметься, ґрунтуючись на змінах інтонацій голосу людини.


3 березня 2021 року Miscrosoft випустила AR/VR платформу Mesh, що дозволяє групі людей взаємодіяти між собою та з іншими об’єктами всередині віртуального простору.

24 червня компанія Microsoft презентувала нову операційну систему Windows 11.

У жовтні 2021 року компанія Facebook змінила назву на Meta. Це має відобразити напрям, у якому планує працювати компанія, – побудова так званого метавсесвіту. Окрім розвитку соцмереж Facebook, Instagram, месенджеру WhatsApp, компанія буде створювати продукти віртуальної та доповненої реальності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Microsoft