Європейська комісія презентувала перелік законодавчих змін, які мають допомогти ЄС до 2030 року знизити викиди парникових газів на 55% і досягти «кліматичної нейтральності» до 2050 року.

Однією з найголовніших змін стала заборона на продаж нових автомобілів на паливі та дизелі з 2035 року. Також Єврокомісія заохочуватиме компанії й домогосподарства використовувати енергію з відновлювальних джерел.

Країни ЄС планують до 2030 року скоротити викиди від 310 мільйонів тонн вуглекислого газу та збільшувати виробництво кисню. Для цього по всій Європі висадять близько трьох мільярдів дерев.

Окрім цього, країни союзу скоротять енергоспоживання. Державний сектор щороку оновлюватиме 3% своїх будівель, щоб робити їх енергоефективними.

Водночас зі змінами планують створити соціальний фонд, який допоможе убезпечити найменш заможних європейців від наслідків зростання цін на пальне та інші товари.

Усі пропозиції Єврокомісії обговорюватимуть з Радою ЄС і Європарламентом.


В Європейському Союзі набула чинності директива, яка забороняє продаж певних видів пластикової продукції одноразового використання. 

Із 3 липня заборонені такі одноразові пластикові вироби: ватні палички, столові прибори, тарілки, мішалки, палички для їжі, соломинки, пінополістирол для одноразового використання контейнерів для їжі та напоїв, усі вироби з пластичної оксидно-руйнувальної продукції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі