Сервіс доставки продуктів із гіпермаркетів Zakaz.ua оголосив акцію Zakaz Green: під час отримання замовлення тепер можна віддавати кур’єру пластикове сміття й отримувати за це бонус – промокод на знижку 15 гривень для оплати наступної доставки.

Акція діятиме до 31 грудня 2021 року на території Києва та його передмістя.

Як взяти участь:

 замовити доставку через Zakaz.ua з одного з цих гіпермаркетів: «Ашан», Metro, Novus, «Мегамаркет», Varus, «Екомаркет» і Citymarket;

 зібрати пластик: приймають лише поліетиленові пакети та ПЕТ-пляшки;

 зробити зібране чистим і сухим, пляшки зім’яти;

 упакувати пластик так, щоб його об’єм був не менший за один поліетиленовий пакет і не більший, ніж можна перенести у двох руках;

 під час отримання замовлення віддати кур’єру пластик й отримати в обмін на нього промокод;

 застосувати промокод під час наступного замовлення не пізніше ніж через 30 днів.

У 2018 році Zakaz і Metro Cash & Carry організували спільний екопроєкт зі збору пластику для перероблення й утилізації. Станом на сьогодні зібрали вже 640 м³ поліетиленових пакетів і ПЕТ-пляшок.


Щоб зменшити негативний вплив на екологію, деякі країни почали вводити обмеження на використання пластику. Наприклад, використання пластикових пакетів заборонили вже в Південній Кореї, Молдові, Таїланді, Нью-Йорку, Чилі та Німеччині.

У 2019 році український уряд підтримав законопроєкт 2051-1, який передбачає обмеження використання пластикових пакетів в Україні з 2022 року. Документ очікує на друге читання в парламенті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Zakaz.ua