Керівництво IKEA припускає, що «напруженість у світовій торгівлі призведе до зростання цін для споживачів». Про це повідомив генеральний директор компанії Ingka Group Єспер Бродін у інтервю BBC.

Причинами зростання цін можуть стати нові мита та інші обмеження на імпорт, які були прийняті в багатьох країнах протягом останніх років, каже Бродін. «Мита зазвичай не приносить користі простим людям. Це призводить до збільшення витрат на товар у підсумку», – додає він.


Перший магазин в Україні відкрила компанія IKEA 1 лютого 2021 року. Магазин у ТРЦ Blockbuster Mall на Почайній працює в новому для мережі родом зі Швеції форматі «міського магазину». The Village Україна показує, який вигляд має київська IKEA. Також редакція зібрала добірку з 20 предметів для дому, які можна придбати в магазині до 500 гривень.

IKEA зробила платною видачу замовлень зі своїх пунктів. Раніше доставлення товарів для самостійного вивозу було безоплатне. Тепер, щоб забрати своє замовлення вагою до 30 кг, треба буде заплатити 39 гривень, понад 30 кг – 59 гривень. Вартість доставлення в поштомати також становить 39 гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Наті Авдєєва для The Village Україна