Україна домовляється з американською компанією SpaceX, щоб разом запустити супутник у грудні 2021 року, розповів віцепрем’єр-міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю «Першому діловому».

Ідеться про супутник «Січ 2-30 (стара назва 2-1)». Із SpaceX обговорюють сумісність українського апарата з ракетним носієм компанії, каже Уруський. «Найближчим часом стане зрозуміло, чи це в принципі можливо зробити», – уточнив він.

Український супутник зібрали в державному конструкторському бюро «Південне». 

«Космічний апарат практично готовий. Він потребує кінцевого аналізу й експлуатаційних перевірок готовності до запуску», – уточнив міністр.

Український супутник

За допомогою супутника можна буде отримати цифрові зображення поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль. Також «Січ 2-30» використовують для моніторингу параметрів магнітосфери Землі.


Національне аерокосмічне агентство США (NASA) вибрало компанію українця Макса Полякова Firefly Aerospace для космічної програми «Артеміда», що передбачає висадку людей на Місяць.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: КБ «Південне»