Соцмережа Twitter призначила хакера «Маджа» (Пайтер Затко, Peiter Zatko) головою служби безпеки компанії. Він займатиметься всім: від технічних помилок до дезінформації.

«Мадж» також матиме повноваження рекомендувати зміни в структурі й нові методи роботи. Він почне працювати після 45–60-денної перевірки, повідомляє Reuters.

До призначення хакер займався безпекою в сервісі електронних платежів Stripe. Ще раніше він працював над спецпроєктами в Google і був куратором у видачі грантів на проєкти з кібербезпеки в агентстві Пентагону (DARPA).

Затко став відомим у 1990-х роках, коли був одним із лідерів хакерського групи Cult of the Dead Cow, яка розробляла віруси для Windows, щоб спонукати Microsoft підвищувати безпеку. Водночас у цей час Затко виконував секретні роботи для держкомпанії.

«Я не знаю, чи зможе хтось полагодити безпеку Twitter, але він був би першим у моєму списку», – сказав про «Маджа» топменеджер Google Ден Кауфман, який був керівником Затко в DARPA.

За останній час Twitter стикнувся з численними проблемами безпеки. Торік уряд США звинуватив колишніх працівників соцмережі в шпигунстві. А влітку 2020 група молодих хакерів зламала акаунти тодішнього кандидата в президенти Джо Байдена, засновника Microsoft Білла Гейтса й гендиректора Tesla Ілона Маска.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі