Компанія Virgin Hyperloop здійснила перше в історії випробування капсули Hyperloop з пасажирами, пише Reuters. Тестування провели на випробувальному полігоні DevLoop в Лас-Вегасі, штат Невада.

Усередині капсули перебували технічний директор Virgin Hyperloop Джош Гігель і Сара Лучіан, директорка з роботи з пасажирами. Капсула розігналася до 172 кілометрів на годину.

Перед цим компанія провела понад 400 випробувань без пасажирів у Неваді.

Система Hyperloop розміщує капсули у вакуумному транспортному тунелі для збільшення швидкості. Також система використовує магнітну левітацію, щоб забезпечити майже безшумну подорож. Планується, що після запуску капсула рухатиметься вакуумним тунелем зі швидкістю до 600 миль на годину (966 км/ год) або навіть швидше.

Наприклад, поїздка між Нью-Йорком і Вашингтоном (підземним тунелем) займе всього 30 хвилин. Це вдвічі швидше, ніж політ комерційного реактивного літака, і в 4 рази швидше за високошвидкісний потяг.


 Ідея Hyperloop належить Ілону Маску, він запропонував її у 2013 році. У липні 2017 року Ілон Маск отримав усний дозвіл від уряду США на будівництво підземного тунелю для вакуумного транспорту Hyperloop від Нью-Йорка до Вашингтона. У тому ж році в розвиток Hyperloop інвестувала група компаній Virgin Group Річарда Бренсона. Компанія має намір побудувати повноцінну лінію Hyperloop за 6–7 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Virgin Hyperloop