Стартап Lucid Motors 9 вересня представив свій перший серійний електромобіль преміум-класу Lucid Air, пише ITC.ua.

Авто створювали з нуля, не використовуючи за основу дизельні авто й інші електрокари. Салон компонували за концепцією Lucid Space Concept, яка передбачає зменшення двигунів, трансмісії й батареї заради збільшення вільного простору салону. Електроплатформа має назву Lucid Electric Advanced Platform і використовує 2 електродвигуни, постійний повний привід і батарею на 113 кВтг.

Lucid Air буде доступний у 4 версіях: Air (від $80 000, доступна з 2022 року); Air Touring (від $95 000, доступна з кінця 2021 року); Air Grand Touring (від $139 000, доступна із середини 2021 року) та Air Dream Edition (від $169 000, доступна навесні 2021 року).

Наприклад, у максимальній версії (Air Dream Edition) електромобіль потужністю 1080 к.с. розганяється до 100 км/год за 2,5 секунди.

Кожна з версій Lucid Air отримає власний перелік опцій, під час покупки зможуть персоніфікувати авто на свій смак за допомогою конфігуратора.

Усі версії Lucid Air оснастили сенсорним «планшетом» для управління параметрами електрокара та вигнутим 34-дюймовим 5K-дисплеєм Glass Cockpit. В електрокар інтегрували фірмову систему допомоги в русі Lucid DreamDrive.

Передзамовлення на Lucid Air уже відкрили для громадян США й Канади, а також деяких країн Європи та Азії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Lucid Motors