Україна й Італія повністю знімають обмеження на авіаперельоти між країнами, повідомляє Avianews з посиланням на Wizz Air.

«Минулого тидня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яке могло б повністю лібералізувати ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії (ENAC) надала права на маршрути Wizz Air», – заявляють виданню представники лоукостера.

Що відбувається? 

Польоти за принципом «відкритого неба» (цей режим діє між Україною й Італією з 2016 року) передбачають, що будь-яка компанія може претендувати на будь-який авіамаршрут. Проте з січня 2020-го італійські регулятори повідомили, що українські компанії отримали достатньо прав на маршрути (через це український лоукостер SkyUp змушений був сповільнити розширення власної присутності в Італії), пише Avianews.

Після того, як лоукост Ernest Airlines оголосив про зупинку своїх перельотів у січні 2020 року, SkyUp заявили про намір літати за їхніми маршрутами.

Редактори видання припускають, що італійський регулятор мав намір зберегти права на перельоти за лоукост-перевізниками, які базуються в Італії, і загальмувати вихід на ринок української авіакомпанії. Тому ENAC спочатку надали права на 11 маршрутів Ryanair, а потім ще 17 – Wizz Air (коли компанія відкрила базу та працевлаштувала місцевих робітників у Мілані).


20 липня Wizz Air оголосили про відкриття нових рейсів в Італію з п’яти міст України. Крім того, улітку WizzAir відкрили базу у Львові.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі