«Укрзалізниця» створила онлайн-сервіс, який дає змогу забронювати онлайн спеціально обладнаний вагон для людей з інвалідністю, повідомляє голова компанії Євген Кравцов.

Щоб замовити поїздку в такому вагоні, потрібно на сайті зареєструватися в «кабінеті користувача», ввести особисті дані та інформацію про бажану поїздку.

Користувач вказує, зокрема, чи потрібна йому допомога працівників вокзалу під час посадки та висадки з поїзда та інші деталі. 

Після розгляду заявки працівники «Укрзалізниці» визначають, чи можна включити спеціальний вагон до складу потяга, і повідомляють про це замовнику. 

Автор заявки отримує номер бронь-замовлення, після чого впродовж трьох днів має викупити квиток у залізничній касі. 

«Наразі через інтернет-сервіси ми реалізуємо вже 56% квитків. Онлайн-замовлення перевезення у спеціальних вагонах – це той сервіс, якого вже давно потребували люди з інвалідністю. У найближчих планах – запровадити через онлайн-сервіси викуп квитків у такі вагони», – коментує Кравцов.

Зараз в «Укрзалізниці» експлуатують 15 спеціальних вагонів, обладнаних для осіб з інвалідністю, три з яких курсують за постійними маршрутами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Євген Кравцов