У Мінрегіоні пропонують оновити класифікацію закладів харчування та оновити норми їх проєктування. Про це повідомляє заступник міністра регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Зараз в Україні діє застаріла класифікація закладів харчування, яку запровадили у часи СРСР. За словами Парцхаладзе, з того часу з’явилась низка нових закладів та форматів, проєктування яких не визначене у нормах ДБН.

Наприклад, не визначені норми для фаст-фудів, фудкортів, лаундж-барів, бургерних, кондитерських та інших закладів.

Відсутність класифікації та норм проектування, може призвести до порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій та дотриманні санітарних вимог. А це відбивається на безпеці, якості приготування страв і здоров’ї відвідувачів, вважають у Мінрегіоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі