В «Укрзалізниці» проєкт оновлення міських електричок Kyiv Citу Express оцінюють у 4 мільярди гривень. Про це в інтерв'ю ЦТС повідомляє директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький.

У компанії створять робочу групу, яка працюватиме над передачею міських електричок у підпорядкування компанії та над реалізацією проєкту Kyiv Citу Express.

Kyiv Citу Express передбачає повне оновлення рухомого складу міської електрички та 47 станцій. Згідно із планом, інтервал між електричками в пікові години 10-15 хвилин.

Боротися з безквитковими пасажирами планується за допомогою турнікетів, огороджених зон очікування, а також підвищених штрафів до трьох тисяч гривень. План планують реалізувати до 2021 року. 

За ці гроші хочуть відремонтувати 35 поїздів. В компанії розглядають три варіанти фінансування проєкту, зокрема, прямі інвестиції.

«Щоб цей проєкт був ефективним, треба купити 10 одиниць рухомого складу місткістю до 1000 осіб. Ми зараз ведемо перемовини з різними виробниками рухомого складу, у тому числі з Pesa», – коментує директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Роман Веприцький.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва / The Village Україна