Баришівський суд Київської області у своєму рішенні призупинив дію ліцензії українського перевізника SkyUp, йдеться в ухвалі суду. 

У SkyUp вже подали апеляцію, тому рейси не скасовують. Також у компанії запевнили, що ухвала «не має під собою ніяких законних підстав», адже ухвалювати такі рішення може лише Державіаслужба.

Підставою для позбавлення ліцензії стали скарги пасажирів на якість сервісу SkyUp. Водночас у компанії заявили, що позивач ніколи не купував квитків авіакомпанії та не був клієнтом SkyUp.

«Рейси SkyUp Airlines виконуються відповідно до розкладу. Пасажирам раджу зберігати спокій і вчасно приїжджати до аеропорту. Щодо ситуації з ухвалою Баришівського районного суду, аеропорт підготував звернення до Державної авіаційної служби України з проханням надати роз’яснення щодо наших подальших дій. Наразі дана ухвала не набрала законної сили», – коментує заступник гендиректора аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне.

Рейси SkyUp виконуються відповідно до розкладу / SkyUp

Міністр інфраструктури Володимир Омелян також зазначив, що районний суд не має компетенції скасовувати ліцензії, які видає Державіаслужба.

«Поки я міністр інфраструктури – SkyUp буде літати і компанії нічого не загрожує. Всі пасажири можуть бути певні, що це стабільна авіакомпанія, яка надає якісні і дешеві послуги. Жодні політичні «рішення» рейдерів не вплинуть на її роботу та розвиток», – заявив Омелян.


SkyUp була створена у 2017 році. Зараз у перевізника 7 літаків, середній вік яких становить 11 з половиною років. Власниками авіакомпанії є засновники туристичного оператора JoinUp.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі