Компанія Google призупинила співпрацю з Huawei. Це відбулося через те, що Міністерство торгівлі США внесло Huawei в чорний список, пише Reuters.

Також із компанією тимчасово не працюватимуть виробники чипів Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. Вони не поставлятимуть чипи Huawei, доки не буде відповідного розпорядження від влади США.

За словами представників Google, власники придбаних смартфонів Huawei з додатками Google, як і раніше, зможуть використовувати й завантажувати оновлення системи Android та програм, що надає Google.

«Ми виконуємо це розпорядження та аналізуємо можливі наслідки. Наші сервіси – Google Play та пакет сервісів із забезпечення безпеки Google Play Protect – і надалі функціонуватимуть на пристроях Huawei», – розповіли в Google.

Майбутні версії смартфонів Huawei, які будуть працювати на Android, втратять доступ до популярних сервісів, включаючи Google Play Store, програми Gmail та YouTube.


16 травня президент США Дональд Трамп оголосив у США надзвичайний стан через загрози безпеці комп’ютерної системи, а компанія Huawei потрапила у чорний список. Влада США звинувачує компанію Huawei у пособництві Пекіну в шпигунстві.

Фото: Wikipedia