Україна планує почати будівництво першого аеропорту з початку отримання незалежності. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Довгоочікувана звістка: у 2019 році ми розпочнемо будівництво першого нового! летовища в Україні, який буде збудовано в Солоному, між Дніпром і Запоріжжям. Перший транш становитиме 200 мільйонів гривень, і за два роки мільйони мешканців Придніпров’я отримають суперсучасний аеропорт», – розповів Омелян.

200 мільйонів гривень передбачені державним бюджетом на 2019 рік. Щоправда, уже внесена правка, аби суму на побудову аеропорту збільшити до мільярда гривень у бюджеті-2019.

«Це правильне стратегічне рішення для країни – збудувати нові повітряні ворота для Дніпра, Запоріжжя та, потенційно, Кривого Рогу, а не безкінечно ремонтувати старе, ведучи перманентну боротьбу за відкрите небо!» – додав міністр інфраструктури.


 За минулий рік пасажиропотік міжнародного аеропорту «Запоріжжя» становив 348 тисяч осіб, міжнародного аеропорту «Дніпро» – 277 тисяч, а міжнародного аеропорту «Кривий Ріг» – 9 тисяч пасажирів.

 Селище Солоне розташоване на відстані 40 кілометрів від Дніпра та 60 кілометрів – від Запоріжжя.