Канадська компанія C21 Investments Inc заявила про те, що Державна служба лікарських засобів України видала їй ліцензію на виробництво продуктів з марихуаною. Інформація не відповідає дійсності.

На сайті компанії опублікували дві версії релізу про дозвіл на імпорт обробку і продаж в Україні та Європі лікарських засобів з канабісом – скорочену та повну.

У повній версії C21 Investments Inc додали дисклеймер: «цей прес-реліз містить «перспективну інформацію»… Інформація наведена для того, щоб показати очікування керівництва компанії щодо майбутніх подій».

Таким чином компанія знімає із себе відповідальність і повідомляє про свої плани на майбутнє, які, на їхню думку, можуть змінити поточну ситуацію в країні.

«Ліцензію на ввіз і вивіз екстракту і концентрату канабідіолу компанія не отримувала», – повідомили у Державній службі України з лікарських засобів виданню theБабель.


 C21 Investments Inc справді отримала ліцензію від Державної служби лікарських засобів. Проте документ надає «право здійснення господарської діяльності з придбання, ввезення на територію України, вивезення з території України, реалізації (відпуску) прекурсорів, список 2 таблиці IV». До цих речовин належать ацетон, соляна та сірчана кислоти і ще кілька речовин. Канабідіолу, який міститься в марихуані, серед них не вказано.

ОБКЛАДИНКА: CMElixirs/pixabay