Медіаплеєр Winamp перезапускатимуть як єдину мобільну платформи для різних сервісів, підписок, подкастів і стрімінгових сервісів, пише TechCrunch з посиланням на заяву компанії Radionomy.

Вихід нової версії запланований на 2019 рік, оновлення торкнеться і десктопного додатку. У компанії хочуть поширити досвід єдиного прослуховування на всі пристрої.

«Це буде абсолютно нова версія. З урахуванням спадщини Winamp, але з можливістю отримати більш багатий досвід прослуховування. Ви зможете слухати не тільки MP3, які є у вас вдома, а й те, що міститься у хмарі, подкасти, потокові радіостанції і створені вами плейлисти», – розповів гендиректор Radionomy Олександр Сабунджян.

Упродовж декількох тижнів Radionomy збирається випустити перше офіційне оновлення з 2013 року під номером 5.8. Воно спрямоване на усунення проблем сумісності з новими системами і виправлення багів.

Однак повне оновлення обіцяють у версії 6.0, яка вийде в 2019 році.


 Winamp створили 1997-го, а вже за два роки компанію придбав холдинг Aol за 80 мільйонів доларів. До 2000 року Winamp зібрав 25 мільйонів користувачів. У 2013 році стало відомо про те, що плеєр припинить своє існування. Тоді ж вийшла остання офіційна версія програвача.

Обкладинка: Radionomy