Вартість завершення будівництва Дарницького моста у Києві становить близько 30 мільйонів євро. Про це повідомляє заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, пише «Інтерфакс-Україна».

Заступник міністра вважає, щоб реалізувати проект, міст потрібно передати на баланс КМДА.

«Сума завершення будівництва – 30 мільйонів євро. Сума для Києва цілком посильна. А «Укрзалізниця», звісно, не хоче добудовувати цей міст. Це зрозуміло, тому потрібно передати його Київській міськдержадміністрації», – сказав Віктор Довгань.

Завершенню будівництва також заважає борг перед турецьким підрядником. Міністерство не погоджується із сумою заборгованості, нарахованою рішенням арбітражного суду (приблизно 120 мільйонів гривень), і вважає, що вона може бути зменшена у рази.

Щойно в компанії вирішать питання боргу, почнуть шукати можливість передачі мосту на баланс Києва і закінчення будівництва.

Рівень будівельної готовності моста станом на кінець лютого 2018 року становив 82,4%. Тоді вартість його завершення оцінювали у близько 35 мільйонів євро за поточним курсом.


 Дарницький міст (міст Кирпи) – комбінований залізнично-автомобільний міст. Розташований між Видубичами та Березняками.

Міст повинен виконувати дві функції: залізничного та автомобільного мостів. Залізнична частина складається з двох шляхів, автомобільна – із шести смуг.

Обкладинка: AMY/Wikimedia