Ракетна компанія Джеффа Безоса Blue Origin відкриє продаж квитків на космічні польоти для туристів у 2019 році. Їх вартість становитиме від 200 до 300 тисяч доларів, пише Reuters з посиланням на джерела в компанії.

Офіційно цю інформацію поки що не коментують. Співрозмовники агенції назвали цифри на умовах анонімності, оскільки стратегія ціноутворення є конфіденційними даними.

На думку аерокосмічних аналітиків, кожен політ компанії може коштувати близько 10 мільйонів доларів. За умови шести пасажирів на борту (місткість капсули апарату Blue Origin New Shepard) та при названій вартості квитків у 200-300 тисяч, компанія отримуватиме мільйонні збитки за один запуск, кажуть вони. Принаймні, на старті польотів.

Космічний апарат New Shepard призначений для автономного польоту шести пасажирів в суборбітальний простір на висоту понад 100 кілометрів. На цій висоті можна відчути декілька хвилин невагомості та побачити кривизну планети. Потім капсула повернеться на землю.

Компанія вже здійснила вісім випробувальних польотів вертикального зльоту та посадки, але без пасажирів на борту. За інформацією Reuters, першими пасажирами Blue Origin New Shepard можуть стати співробітники компанії.


 Раніше повідомлялось, що компанія SpaceX Ілона Маска не зможе поки що виконати туристичні польоти навколо Місяця, анонсовані на 2018 рік. Також Маск повідомляв, що компанія готова виконати перші тестові польоти на Марс у першому півріччі 2019 року.

 Нагадаємо також, що компанія Amazon стала найдорожчим брендом світу.

Обкладинка: twitter.com/blueorigin