Компанія Jana Partners (акціонери Apple) та система пенсійного забезпечення штату Каліфорнія (CalSTRS) закликають Apple вжити заходів для вирішення проблем, пов’язаних із залежністю молоді від iPhone. Про це повідомляє Reuters.

Інвестори, зокрема, надіслали листа до Apple, в якому просять розглянути можливість розробки спеціального програмного забезпечення, що дозволяло б батькам обмежувати використання телефону дітьми.

Вони стверджують, що необхідно також дослідити вплив надмірного використання смартфона на психічне здоров’я.

Надмірне захоплення телефонами серед молоді є значною проблемою в США. Jana Partners та CalSTRS, які контролюють акції Apple на суму 2 мільярди доларів, бояться, що репутація та акції Apple можуть постраждати, якщо вони не втрутяться.

Опитування компанії Common Sense Media виявило, що половина підлітків у США відчувають залежність від гаджетів та мають гостру потребу негайно відповідати на вхідні дзвінки.

У 2016 році 25-річна співачка Селена Гомес сказала, що їй довелося скасувати світове турне для того, щоб пройти лікування від депресії та низької самооцінки, які вона пов’язує із залежністю від соцмереж та, зокрема, додатку Instagram.

Як повідомлялося раніше, Apple вибачилася за те, що навмисно уповільнює роботу старих iPhone.