36% роботодавців підвищили зарплатні співробітникам у 2017 році,  5% – скоротили, повідомляє ВВС з посиланням на дослідження міжнародної кадрової агенції HeadHunter.

Серед тих, кому підвищили зарплатню, надбавку понад 30% отримав кожен шостий респондент, кожен п’ятий – на 5% і третина – на 10%.

Згідно з дослідженням, найбільша конкуренція була у категорії «вищий менеджмент» – за одну вакансію змагалися 13 осіб. Найменшою конкуренція була сферах «страхування», «робітничий персонал», «інсталяція та сервіс», «консультування» та «автомобільний бізнес».

Найбільше вакансій у сферах «ІТ, телеком», «продажі», «маркетинг», «транспорт» і «початок кар’єри».

Від роботодавців працівники чекають: високого рівня оплати праці – 65%, кар’єрного зростання – 39%, дружньої атмосфери – 37%, професійного навчання – 25%, офіційного працевлаштування – 25% та гнучкого графіка роботи – 20%.

Реально на роботах отримують: офіційне працевлаштування – 44%, дружню атмосферу – 31%, зручний робочий простір – 25% та гнучкий графік роботи – 25%.


Раніше Державна служба зайнятості оприлюднила статистику, згідно з якою, найбільш затребуваними в Україні є фахівці робітничих професій.

обкладинкаAris Sfakianakis