The Village Україна зібрали 11 сервісів для групових дзвінків і чатів на час карантину – для ефективної комунікації в командах.

Skype

Сервіс, який можна завантажити майже на будь-який пристрій. Дає змогу проводити групові дзвінки з 50 людьми одночасно, але з певними обмеженнями: не більше як 10 годин на день і не більше ніж 4 години на кожен груповий відеодзвінок.

Окрім групових дзвінків, у Skype можна показувати екран, обмінюватись файлами та розмивати задній фон під час групових дзвінків. Програма безкоштовна, за гроші можна телефонувати на мобільний або стаціонарний телефон.

Завантажити для: iOS, Android, Mac, Windows

Google Duo

Додаток для дзвінків від Google підтримує аудіо- та відеочати. Сервіс доступний для смартфонів на iOS та Android, дає змогу одночасно проводити дзвінки 8 людям. Окрім групових дзвінків, можна надсилати відеоповідомлення та спілкуватись у чаті. Щоб користуватися додатком Duo на різних пристроях і платформах, потрібен обліковий запис Google.

Завантажити для: iOS, Android, Web

Zoom

Завдяки програмі можна одночасно спілкуватись зі 100 людьми, але вона має обмеження на один сеанс до 40 хвилин. Сервіс використовують не тільки для групових дзвінків, а й для вебсемінарів і конференцій. Під час спілкування є змога обмінюватись файлами, демонструвати екран, записувати розмови у кількох форматах і залучати спікерів за номером телефону. Zoom можна інтегрувати з Google Календарем чи Outlook і планувати майбутні конференції.

Сервіс безкоштовний, але пропонує платну версію для бізнесу від 14,99 долара на місяць. Завдяки передплаті можна залучати більше учасників до розмови та збільшувати кількість сеансів.

Завантажити для Android, iOS, Web

Slack

У корпоративному месенджері безкоштовні дзвінки доступні лише між двома користувачами. Платна версія дозволяє запрошувати у розмову до 15 членів команди. Можна телефонувати усім користувачам із вибраного каналу або створювати окремі групові дзвінки. Доступний на смартфонах, планшетах і лептопах.

Завантажити для Android, iOS, Web

Whereby

Безкоштовна версія сервісу дає змогу залучати до розмови одночасно чотири людини. Доступна як у браузері, так і в мобільних додатках. Можна спілкуватись у чаті, ділитись екраном, інтегруватися з YouTube – транслювати відео одночасно всім членам команди.

Сервіс пропонує дві версії передплати: 9,99 долара для окремих користувачів та 59,99 долара на місяць для невеликих компаній. Платні версії збільшують ліміт на кількість учасників відеодзвінка, дозволяють інтегрувати сервіс із Trello та Google Docs.

Завантажити для Android, iOS, Web

UberConference

Аудіо- та відеодзвінки 10 людям одночасно та ліміт на одну розмову до 45 хвилин. Це безкоштовно пропонує сервіс. Крім того, можна записувати виклики та показувати екран усім учасникам розмови. Платна версія UberConference за 15 доларів на місяць дає змогу приєднувати до 100 людей в одну бесіду. Доступна і для лептопа, і для смартфона.

Завантажити для Android, iOS, Web

Facebok Messenger

До групового дзвінка у Facebok Messenger можуть одночасно долучитися до 50 людей. Відеодзвінок підтримує до шести учасників одночасно, якщо їх більше – на екрані видно лише того, хто розмовляє. Facebok Messenger має обмежені функції для групових розмов. Наприклад, під час дзвінка не можна показувати екран. Водночас для розмови не потрібно завантажувати новий додаток: він доступний як на смартфоні, так і у вебверсії.

Завантажити для Android, iOS, Web

WhatsApp Messenger

Функціонал месенджера схожий до Facebook, але доступний лише у додатку. Одночасно проводити дзвінок можуть до 10 людей, для відеодзвінків діє обмеження до чотирьох користувачів.

Завантажити для Android, iOS, Web, Windows, Mac

Discord

Сервіс, який створили для комунікації геймерів під час ігор. Нині його можна використовувати як звичайний додаток для групових дзвінків і діалогів: доступні аудіо- та відеодзвінки, можна створювати групи, відеоконференції та обмінюватись файлами.

Завантажити для Android, iOS, Web, Windows, Mac

talky

Сервіс для відеодзвінків, який працює лише у браузері: не потрібно нічого завантажувати та реєструватись. Talky безкоштовний і доступний за посиланням. Щоб користуватись сервісом, достатньо створити бесіду, отримати лінк і запрошувати за ним інших користувачів. Одночасно проводити дзвінок можуть до шести людей.

ooVoo

Безкоштовний додаток для групових чатів і відеодзвінків, що працює на комп’ютері та смартфоні. Одночасно спілкуватись в ooVoo можуть вісім і менше людей, під час відеозв’язку на екрані буде видно чотирьох учасників. Сервіс також дає змогу одночасно переглядати відео та записувати всі розмови. OoVoo недоступний у вебверсії.

Завантажити для Android, iOS, Windows, Mac