The Village Україна розповідає, як зміниться головний гастрономічний фестиваль Києва влітку

КОЛИ: 23-25 червня
ДЕ: арт-завод «Платформа», вул. Біломорська, 1
СКІЛЬКИ: 50-100 грн
Facebook

Влітку фестиваль Ulichnaya Eda буде дуже схожим на відпустку: водні розваги, гірки, басейни, шезлонги, пінна дискотека, водні перестрілки. У зоні Royal Thai Spa буде справжній тайський масаж, в Urban Wake навчатимуть основам мореплавання, у зоні AROMAGARAGE можна буде покататися на skeam board та виграти подарунки.

Організатори збільшили вік для безкоштовного входу на фестиваль: діти до 15 років включно за наявності учнівського квитка та в супроводі батьків зможуть вільно відвідати подію. Для підлітків фестиваль підготував роллердром, табір індіанців, лабіринт, майстер-класи, твістер, батут, розмовний клуб Teen speak up, квести та настільні ігри.

Для малюків буде працювати ігрова зона від «Будинку іграшок», пройде парад костюмів персонажів з мультфільмів, перегони на самокатах з призовим фондом та брокант – ярмарок іграшок, де продавцями є самі діти.

5 грн з кожного квитка та всі гроші з продажу благодійного лимонаду організатори планують відправити на лікування дітей.

Також на фестивалі будуть зони, що привертатимуть увагу до теми інвалідності, та зона «Мокрі носики», що допоможе бездомним тваринам знайти господарів.

Гастрономічною темою червневого фестивалю стануть ягоди, кожна точка фуд-корту розроблятиме спеціальні страви з ними.

Вперше з'явиться Chinatown — квартал азіатської кухні. Команда Ulichnaya Eda побувала у всіх ресторанах і кафе столиці з азіатськими стравами і відібрала для фестивалю найкращі.

Також будуть представлені кухні інших країн:

 турецька кухня на стенді MANGAL;

 мексиканська кухня від TEQUILA HOUSE та CANTINA;

 грецька кухня на точках GREEK STREET SOUVLAKIS та MAKIS SOUVLAKIS;

 португальска кухня від FRANCESINHA SANDWICH;

 ізраїльська кухня від Maestro Falafel;

 грузинська кухня від Гаро;

 японська від поварів Sushi33 та Fujisan.

Продовжуючи тему подорожей варто побувати на стенді Hakuna Matata Expeditons. Вперше на фестивалі будуть готувати не кухарі, а мандрівники. Trevel-фотограф Антон Шевелев та його колеги з trevel-команди об'їхали 107 країн та назбирали багато автентичних рецептів.

На фестивалі вони будуть ділитися своїми історіями подорожей та кулінарними здобутками. 

Тема морозива на фестивалі буде розкрита за допомогою:

 морозива з натуральних ягід та фруктів Mr. Pops: 40-55 грн;

 винного та пивного сорбет,а солоної карамелі від «Умка»: 35 грн;

 корисного італийського морозиво з йогурту Yogorino: 40-80 грн;

 турецького морозиво Дондурма, продаж якого перетворюється на перфоманс: 50 грн;

 натурального морозива Jolly: фісташки, ківі, чорниці: 15-30 грн;

 смаженого морозива – точки Frice та Ice Roll: 50 грн.

У п'ятницю, 23-го червня, пройде препаті з діджеями, а у вихідні на зеленій сцені виступатимуть: Dream School, Любочка, Admit, Maruv, The Same Toy, Ofer Jazz Band та інші

З культурних розваг до музики цього разу додасться літературний проект «Сказки на ночь» від бібліотеки Botan. Актори театральної студії «Sverhзадача» будуть декламувати п'єсу Робера Тома «8 жінок» 24-го червня, о 20:00, на території 2-ї п'яци.

Ще одним спільним проектом стане фото-зона від відомого інтернет-мема Гусь. Листівки з його зображенням можна буде безкоштовно відправити в будь-яку точку прямо з фестивалю.

Щоб гості не розгубилися і знайшли саме те, що їм цікаво, на касах будуть безкоштовні газети з картою, навігацією, повним переліком точок фуд-корту та розваг. Також по всій території працюватимуть волонтери у футболках з написом «Я знаю все».