The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги в серпні.

«Темна вежа» / The Dark Tower

3 серпня

Екранізація праці всього життя письменника Стівена Кінґа. Проблемний проект, який пережив одразу кілька невдалих спроб адаптації. Врешті він перейшов до режисера Ніколая Арселя, який досі знімав лише у Швеції. Втім, у головних ролях зірки першої величини – Ідріс Ельба («Лютер») і Меттью Макконахі («Далласький клуб покупців»).

«Валеріан та місто тисячі планет» / Valerian and the City of a Thousand Planets

10 серпня

Режисер «П’ятого елементу» і «Люсі» Люк Бессон взяв понад 200 мільйонів доларів – і втілив у життя свою божевільну фантазію про космос у 28-му столітті. Найдорожчий фільм в історії, знятий без підтримки великої американської студії, «Валеріан» є екранізацією популярного французького коміксу. У рецензіях стрічку називають «“Зоряними війнами” на наркотиках». Головні ролі у фільмі виконали Дейн Де Хаан («Хроніка») та Кара Делевінь («Загін самогубців»).

«Анабель: Створення» / Annabelle: Creation

10 серпня

Якщо кілька років тому ви дивилися «Закляття», то навряд чи забули про ляльку Анабель – уособлення вселенського зла. У другому фільмі вона не дасть спокою черниці і сиротам із притулку.

«Тілоохоронець кілера» / The Hitman’s Bodyguard

17 серпня

Що, якби у кілера був свій охоронець? Комедію абсурду розігрують Семюел Л. Джексон і Раян Рейнольдс. Чи здолає Нік Ф’юрі Дедпула – ось у чому питання.

«Емоджі муві» / The Emoji Movie

17 серпня

Усі смайлики живуть у чарівному місті Текстополісі. Кожному з його жителів, емоджі, вистачає однієї функції. Смайлик, що усміхається, повинен усміхатися, а емоджі з мавпою повинен поводитися, як мавпа. Та головний герой згодом з’ясує, що він не такий, як усі.

«На драйві» / Baby Driver

24 серпня

Бейбі (Енсел Елґорт із «Винні зірки») – першокласний водій, що змушений допомагати злочинцеві у виконанні Кевіна Спейсі («Картковий будинок») грабувати банки. Водночас головний герой живе з тиннітусом – постійним шумом у вухах. Заглушує його Бейбі музикою з улюбленого плеєра. Режисер Едґар Райт («Зомбі на ім’я Шон») використовує цей прийом для інтеграції до фільму улюблених пісень – від Queen до The Beach Boys. Синхронізація всіх екшн-сцен із музикою – головна фішка «На драйві».

«Тюльпанова лихоманка» / Tulip Fever

24 серпня

Ще один фільм із Дейном Де Хааном і Карою Делевінь. Цього разу актори потрапляють не в далеке майбутнє, а в Нідерланди ХVІІ століття. Персонаж Де Хаана закохується в дружину багатого купця (Крістоф Вальц із «Безславних виродків») у виконанні Алісії Вікандер («Дівчина з Данії»). Усе це – на тлі так званої манії на тюльпани, коли ціни на цибулини цих квітів у Голландії досягли надзвичайного високого рівня.

«Червоний»

24 серпня

Екранізація роману українського письменника Андрія Кокотюхи. Воїн Української повстанської армії Данило Червоний потрапляє до радянського табору. Та ці випробування його не ламають. Врешті Данило піднімає у таборі повстання.

«Вітряна річка» / Wind River

31 серпня

Ще один фільм за участю супергероїв: Джеремі Реннер та Елізабет Олсен, яких ви можете знати, як Соколине Око та Ванду Максимофф з «Месників». Та справжня зірка фільму – режисер і сценарист Тейлор Шерідан. «Вітряна річка» повинна закінчити його трилогію про сучасні Сполучені Штати – після «Сікаріо» та «Будь-якою ціною».

«Рівень чорного»

31 серпня

Валентин Васянович – продюсер, оператор і монтажер «Племені» Мирослава Слабошпицького. Третій повнометражний фільм Васяновича-режисера, «Рівень чорного» визнали найкращим українським повним метром на цьогорічному кінофестивалі в Одесі. Це історія про фотографа, яку можна сприймати як притчу про сучасний стан вітчизняного кіно.

ОБКЛАДИНКА: B&H Film Distribution