На сайті Київради зареєстрували петицію, якою пропонується зупинити будівництво готельного компексу на Андріївському узвозі, 14-16.

Автор петиції Віталій Білецький зазначає, що будівництво розташоване на території пам’ятки містобудування національного значення «Замкова гора-Андріївський узвіз», державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» та в охоронній (буферній) зоні пам’ятки ЮНЕСКО «Софія Київська».

Фото: ukrinform.ua

«Саме тому, будівництво нового готельного комплексу у вісім поверхів з дворівневим паркінгом порушує всі чинні містобудівні обмеження та остаточно руйнує Андріївський узвіз, як пам’ятку містобудування», - йдеться в петиції.

 Підготовчі роботи для будівництва готелю «Маркон» розпочались в липні 2012 року.

6 жовтня 2005 року Київрада передала в оренду на 15 років компанії «Маркон» ділянку на Андріївському узвозі, 14-16 для будівництва готельного комплексу «Mercure Andreyevskiy Отель Киев».

У серпні 2017 року на Андріївському узвозі, 16 через просідання грунту утворилося величезне провалля. У ГО «Громада Андріївський узвіз» повідомили, що це може бути наслідком масштабного будівництва на рухливих схилах Андріївського узвозу.

Фото: petition.kievcity.gov.ua