Комісія Київради з питань найменувань підтримала рішення щодо перейменування станції метро «Петрівка» на станцію «Почайна». Про це повідомила засновниця ГО «Громадський рух Почайна» Аннабелла Моріна.

Це друге засідання, яке передбачає затвердження позитивного результату громадських слухань. Рішення було прийняте одноголосно.

У громадських обговореннях взяло участь 2000 киян, 73% з яких підтримали зміну назви станції метро.

Для того, аби перейменування станції метро відбулось остаточно, це рішення має підтримати більшість депутатів Київської міської ради.

Також на засіданні комісії з питань найменувань було затверджено назву парку Наталка та ухвалила рішення про перейменування Московського мосту на Північний, яке тепер винесуть на громадські слухання.


 Станція метро «Петрівка» отримала назву від прізвища відомого радянського партійного діяча Григорія Петровського. На початку 1920-х років «Петровським» назвали і частину району нинішнього Подолу, а в 1980 році аналогічну назву було присвоєно станції метро.

У глибині Петрівки, в промзоні протікає русло Почайни – майже зниклої правої притоки Дніпра, що відома як місце хрещення Русі князем Володимиром.