Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що не хоче брати участь в ініційованому Україною судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає захист, передає інформагенція ТАСС.

«Я не хочу брати участі в нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначений. Я вирішив відкликати з процесу своїх захисників, в їхній кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі», — заявив екс-президент.

Він також заявив, що «під тиском особисто громадянина Порошенка були прийняті спеціальні закони про заочне засудження». Янукович зазначив, що це пряме порушення Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод і додав, що йому відмовили в можливості взяти участь в судовому процесі в режимі відеоконференції.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк в той же час заявляє, що після заяви його підзахисного про небажання брати участь в судовому процесі і про відкликання своїх адвокатів будь-які рішення, прийняті Оболонським райсудом у цьому провадженні «будуть юридично нікчемними», передає «Інтерфакс-Україна».