The Village Україна розповідає про цікаве та красиве житло в Києві й не тільки.

Житловий комплекс

«Петрівський квартал»

Дизайн

Mosharova Design Studio (проєкт Green Space)

Площа

56 м²

Висота стелі

2,60 м


Квартира тижня розташована в житловому комплексі «Петрівський квартал» на Софіївській Борщагівці. Господарі житла – молода родина. Чоловік Дмитро працює в IT-сфері, дружина Ірина перебуває в декреті, вони виховують 4-річного сина Платона. Це перша квартира сім’ї, придбана за власні кошти, тому бажання зробити її стильною та затишною було на першому місці, розповідають автори проєкту Mosharova Design Studio.

Замовники є прихильниками скандинавського стилю, тож інтер’єр виконали в переосмисленому скандинавському стилі з елементами мінімалізму. Саме тому в інтер’єрі багато речей з IKEA, кажуть дизайнери. Наприклад, світильники, дитячі меблі, стільці, пуф і дзеркало у вітальні.

Раніше сім’я проживала в доволі маленькій орендованій квартирі, тому нова двокімнатна здавалася набагато просторішою, кажуть господарі. Нову квартиру планували розділити таким способом: вітальня, суміщена з кухнею, для дорослих й окрема дитяча кімната. Про спальну кімнату для дорослих навіть не думали. Але за рекомендацією дизайнерів вирішили зробити невелике спальне місце.

У квартирі зробили певне перепланування, об’єднавши вітальню та кухню, вбиральню й санвузол. Також замінили балконний блок, а спальну зону розділили на дві частини – дорослу й дитячу. Основною фішкою всього зонування кімнат, вважають дизайнери, стала двостороння шафа, де з боку вітальні вона повністю глуха з дерев’яним декором, а зі спальні дорослих і малечі – повноцінна шафа.

Дитяча кімната з розмірами 4 на 2 метри видається доволі просторою завдяки нижній ніші для іграшок і міської шафи. Хотіли зробити кімнату не з тваринами чи мультяшними героями, а з чимось оригінальнішим, пояснюють дизайнери. Тому запуск SpaceX Ілона Маска підштовхнув команду до ідеї космічної кімнати.

Балкон до вітальні вирішили не приєднувати, його реконструювали. Замінили перегородку та проклали теплу підлогу, щоб відокремити приміщення для відпочинку або роботи.

Замовники були прихильниками обіднього столу й категорично не хотіли барну стійку, тому стіл від української компанії Kolo Furniture. Стільці та світильник – з мультибрендового магазину LaForma Home. Корпусні меблі локального виробництва, стіл – від українських дизайнерів. Килим бельгійський, диван італійського бренда Samoa Divani, журнальний стіл – Jysk, дзеркало у ванній – Zara, а дзеркало в передпокої, дитячі меблі, стільчики на балкон і пуф – ІКЕА.

Бюджет ремонту становив приблизно 550 тисяч гривень.

Серед основних складнощів, які виникли під час роботи з проєктом дизайнери називають:

  • довелося змістити бойлер у бік на 150 мм, щоб розмістити вбудований холодильник і духову;
  • у вересні довелося робити стяжку стелі (оскільки не хотіли робити опуск), і вона сохла майже два місяці;
  • замовляли журнальний стіл з Іспанії (La forma), який виявився не стійким, – вирішили замінити на столик з Jysk;
  • обрали фарбу англійського бренда Little Green; це авторська палітра кольорів, але саме там нам дуже сподобався цей зелений колір. Але всі виробники, які фарбують меблі, звикли працювати з Ral, NSK – і нашу фарбу ніхто не хотів брати та фарбувати двері санвузла. Але нам удалося знайти професіонала та пофарбувати так, що не відрізнити від стін.

фото: Євгеній Дешко