В Україні запустили онлайн-гід з усіх державних послуг, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Гід 27 серпня презентувало Міністерство цифрової трансформації.

Застосунок запустили разом 39 органів державної влади: він розміщений на порталі «Дія».

Зараз на онлайн-сервісі є інформація щодо близько 1 000 державних послуг: про місце, спосіб, строк, вартість, результати отримання послуг, а також потрібні документи та спосіб оскарження їх результатів. 

Послуги упорядковано за 17 категоріями залежно від сфери діяльності: серед найпопулярніших – соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, транспорт, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки. Завантажувати реєстр можна у двох форматах: Excel і Json.

Створили також розділ із 36 життєвих подій, наприклад: отримання паспорта, захист своєї інтелектуальної власності.

Якщо людина не знайшла свою послугу, просять повідомляти про це, щоб поліпшувати гід.


«Дія» – це концепція «держави у смартфоні», де планують об’єднати всі державні послуги в одному сервісі. Проєкт створили на замовлення Міністерства цифрової трансформації.

Першими документами в додатку стали доступні цифрові водійські права й техпаспорт. Вони містять цифровий вигляд оригінальних документів і QR-код. Їх, зокрема, можна використовувати для подорожей по Україні. У додатку «Дія» також планують запустити електронну прописку.

Додаток можна завантажити в Play Market та App Store.