У холодну пору року складно залишатися стильними, тому ми пропонуємо придивитися до речей з вельвету. Крім того, що це актуальна тканина сезону, вона допоможе створити теплий образ.

 Підпишись на канал про стиль KYIV LOOKS В TELEGRAM

З чого все почалося

Є дві версії походження вельвету. За першою – його почали виробляти французи, а друга говорить про те, що вперше вельвет виготовили англійці в Манчестері. Саме тому англійці називають його «манчестером». 

Вельветова тканина, або, як її ще називають, оксамит з рубцем, знову в тренді.  Серед головних модниць вельветовий одяг любила Джейн Біркін. Вона поєднувала вельветові штани широкого крою з блузами та жакетами.

У речах з вельвету тепло й комфортно, тому бренди пропонують пальта, куртки, костюми, сукні та спідниці. Особливо актуальними цього сезону є брючні костюми з вельвету, де жакет – оверсайз, а брюки – кльош, схожі на ті, які носила Біркін.

Чому актуальний тепер і з чим одягати

Варто врахувати те, що вельвет буває кількох видів: вузький рубець і широкий. Широкий більше пасує для штанів та верхнього одягу, а вузький для суконь і спідниць. Якщо плануєте носити брюки з широким рубцем, то верх образу варто обрати стриманим та однотонним.

Женя Скварська

стилістка


Пік цього тренду взяв початок минулої зими і триває досі. Саме минулого сезону його можна було побачити в розкішних кольорових поєднаннях у колекціях моїх улюблених брендів. Фаворитом був, звичайно, рудий костюм від Acne Studios, який надихнув мене на покупку схожого варіанту для себе. Цієї зими речі з вельвету можуть стати чудовою основою для теплих зимових луків.


5 речей з вельвету на холод


Брюки Zara

Скільки: 1 999 гривень

Спідниця Mango

Скільки: 1 199 гривень

Куртка Levi’s

Скільки: 2 699 гривень

Жакет H&M

Скільки: 69,99 євро

Брюки Pull&Bear

Скільки: 1 399 гривень

Обкладинка: Анна Шакун