Шведська компанія з продажу меблів і товарів для дому IKEA може вийти на український ринок протягом одного-двох років. Перший магазин відкриють у Києві.

IKEA намагалася вийти на український ринок з 2004 року. У травні 2017 року компанія повідомила, що отримала франшизу для України. IKEA може стати орендарем торговельно-розважального центру «Південний», який будуватимуть у Голосіївському районі.

ІКЕА пропонує на вибір понад 9000 товарів для дому, а щороку в світі друкують більше каталогів ІКЕА, ніж Біблій. Аби ви не розгубилися, коли магазин відкриють у Києві, The Village Україна публікує список найпопулярніших товарів IKEA.

 Книжкова шафа Billy

ІКЕА продає книжкову шафу Bille кожні 30 секунд. Функціональна шафа, яку можна збільшувати з часом – до неї можна додавати нові стелажі, полиці різних розмірів.

Скільки: від 29 доларів

 Крісло Poäng

Крісло створив японський дизайнер Нобору Накамуара. Він прагнув поєднати у ньому скандинавський та японський стилі. У 2017-му Poäng виповнилося 40 років, а у світі щороку все ще продається більш ніж 1,5 мільйона крісел.

Скільки: від 79 доларів

 Ліжко Malm

Максимально простий і мінімалістичний дизайн поєднується з функціональністю – ліжко високе, і в ньому є додаткове місце для зберігання постільної білизни.

Скільки: від 129 доларів

 Стелажі Kallax

Покупці обурилися, коли ІКЕА заявила про зупинення виробництва улюблених стелажів. Їх повернули в оновленому дизайні та з новою назвою – Kallax. Полички – міцні завдяки поверхні із заокругленими кутами, яка є стійкою до подряпин.

Скільки: від 45 доларів

 Килим з овечої вовни Rens

Цей килим можна розмістити як у спальні, так і біля каміну. Він є стійким до забруднень, хоча його не можна прати.

Скільки: 29,99 доларів

 Килим Stockholm

Ручна робота майстрів у центрах текстильної промисловості в Індії. Килими на 100% шерстяні. Доступні у різних кольорових варіаціях. Килимок має той самий візерунок з обох боків.

Скільки: від 199 доларів

 Стіл Lack

Столи цієї серії доступні у різних розмірах, пропорціях, кольорах і покриттях. Їх легко переміщувати та можна використовувати у різних цілях – один прямокутний може слугувати журнальним столиком, а два квадратні можна з’єднати в один більший.

Скільки: від 9,99 доларів

 Дивани Ektorp

Завдяки деталям – міцним швам, змінним чохлам і зручним подушкам, цей диван може роками стояти в оселі. IKEA називає ці дивани «послами міцності та м’якості».

Скільки: від 319 доларів

 Стіл Docksta

Простий дизайн, заокруглені форми та білий колір – цей стіл підійде для будь-якої кухні. Завдяки мінімалістичному дизайну до нього можна підібрати яскраві стільці, скатертини чи аксесуари для кухні.

Скільки: 179 доларів

 Диван Klippan

Цей диван, який називають loveseat, поміститься навіть у крихітну квартиру. Він доступний у білому, сірому та карамельному кольорах, а на випадок, якщо ви забрудните його – можна придбати недорогий чохол, який можна прати. Модель не втрачає популярності з 80-х років.

Скільки: 399 доларів