60% чоловіків в Україні вважають, що хороша дружина має бути доброю господинею, готувати для сім’ї, піклуватись про дітей, доглядати за домом, а також догоджати чоловікові. Такими є дані дослідження ООН за 2018 рік. Нова капсульна колекція жіночих футболок «Не вішай ярлики!» мотивує позбутися цих та інших гендерних стереотипів і стає покупкою тижня на The Village Україна.

  Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

«Не вішай ярлики!» – капсульна колекція футболок з принтами проти гендерних стереотипів. Колекцію створили Одеський художній музей та благодійний фонд «Друзі музею».

Колекція стала переможцем конкурсу від «Всі. Свої» та проекту «Я зможу!» Фонду Олени Пінчук. Мета проекту – спонукати людей позбутися штампів щодо жінок, не мислити упереджено та не ділити світ за гендерною ознакою.

На п’яти моделях футболок зображені жінки з картин експозиції та фондів Одеського художнього музею, що супроводжуються написами, які руйнують гендерні стереотипи. Зокрема: «Спитай мене, коли я вийду заміж», «Сама собі олігархиня», «Моє місце там, де хочу».

Футболки представлені в одному розмірі та є унісекс. Їх уже можна придбати онлайн, у магазині «Всі. Свої» та Одеському художньому музеї.

Скільки: 500 гривень

Де: магазин «Всі. Свої» (Київ, вулиця Хрещатик, 27), Одеський художній музей (Одеса, вулиця Софіївська, 5-А), сайт «Всі. Свої», сайт Fashion AID